Välkommen till Lao Wai

Lao Wai är en kinesisk vegetarisk restaurang med rätter inspirerade av främst de Sichuanesiska och Taiwanesiska köken.

Vårt matkoncept

Lite allmänt
Vår mat innehåller varken ägg eller mjölkprodukter. Vi använder de ingredienser som lämpar sig bäst för det kinesiska köket och avstår från all undermålig ersättning. Till exempel använder vi asiatisk salladslök istället för purjolök, färsk vitlök och ingefära istället för pulver, risvin istället för sherry med mera. Kryddorna köper vi hela och mal. Nötter och frön rostar vi själva. Alla såser tilllagas på plats.
   Vi använder inte glutamat.

Råvaror
Grönsaker
Endast färska grönsaker förekommer i vårt kök. Bland annat morning-glory, asiatisk salladslök, kinesisk broccoli, basilika, minimajs, sockerärtor, taro, långa bönor, sparris, vattenkastanjer, pak soi, koriander, kinesisk selleri och lotusrot.
    Vi använder inga konserver.

Tofu (dou fu)
Till våra tofurätter använder vi färsk ekologisk tofu. Tofu är en mycket näringsrik produkt som framställs genom att ysta sojamjölk. Både mjuk, fast, pressad och rökt tofu används i våra rätter.

Sojaprotein
Till våra sojaproteinrätter använder vi GMO-fria sojaprodukter från Japan och Taiwan. Dessa produkter finns i olika former och smaker men används främst för konsistensens skull som en komplettering till grönsaker och svampar.

Svamp
Både färsk och torkad svamp nyttjas flitigt i våra rätter. Främst använder vi shiitake, enokisvamp, molnöron, ostronskivling, champinjoner och kantareller.

Ris
Till samtliga rätter serverar vi jasminris av högsta kvalitet. Vi kokar ris ofta och i små kvantiteter för att hela tiden ha färskkokt ris.

Kryddor
Vi smaksätter våra rätter med bland annat ljus, mörk och söt sojasås, färsk och torkad chilipeppar, chilibönpasta, 5-spice-kryddor, risvin, Sichuanpeppar, hemgjorda chili-, ört och kryddoljor, svarta bönor och rikligt med vitlök, ingefära och salladslök.

Tillagning
All vår mat tillagas med respekt och omsorg i en wok. Inget tillagas i förväg för att sedan värmas upp. Varje rätt lagas till efter beställningen. För att få maximal fräschör skärs, strimlas och hackas även vissa ingredienser först då. Maten wokas i ren vegetabilisk olja.
    Vi använder inte mikrovågsugn.

Till sist
Pröva gärna våra hemgjorda och spännande efterrätter, utsökta och väldoftande teer, mustig cappucino som görs på nymalda espressobönor och hemgjord sojamjölk med mera.
    Fråga oss gärna om ni vill veta mer. Läs gärna inledningen till menyn med förslag om hur man lämpligast beställer mat när man är två eller flera. Självklart är ni också välkommen att ta en titt i köket.

Lao Wai Vegetarisk Restaurang Stockholm kinesisk Sichuan Taiwan Gao Shan Yuan Tea and Dim Sum

www.cristiannorlin.net
Länk till "Meny" Länk till sitens startsida Link to English version of the site